Hírek

Elérhetőségek

PUSZTAVACS KÖZSÉG KÖZÖSSÉGI ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE KEHOP-5.2.9-162016-00110

Projektünk keretében községünk négy közösségi funkciót ellátó épületének – az önkormányzat, az orvosi rendelő, az óvoda és a könyvtár - energiahatékonyságának javítására és megújuló energiafelhasználás fokozására irányuló beruházásra került sor. A beruházás teljes összköltsége 76,07 millió forint volt, ebből a vissza nem térítendő támogatás összege 73,33 millió forint.

 

A 73,33 millió forint európai uniós támogatás segítségével Pusztavacs község jelentős társadalmi funkciójú épületeinek az energetikai hatékonyság fokozásával kapcsolatos kivitelezési-építési munkálatai valósultak meg.

 

A felújítási munkák (homlokzati hőszigetelési munkálatok, nyílászáró cserék és megújuló energia rendszerek kiépítése) következtében az Önkormányzat, az orvosi rendelő, az óvoda, valamint a könyvtár épületei nemcsak esztétikailag szépültek meg, hanem az éves elsődleges energia-fogyasztásuk is csökkenni fog. A megvalósult fejlesztés eredményeképpen a megújuló energiaforrásból előállított energia, jelentős költségcsökkentést jelent majd az épületek fenntartási költségeiben önkormányzatunk számára.

 

A projekt megvalósuláskor átadási ünnepség keretén belül Pogácsás József önkormányzati kormányzati biztos adta át az épületeket a község lakosainak.

 

keop_529_01.png

keop_529_02.png

keop_529_03.png

keop_529_04.png